Alen Nižetić započinje karijere u Tutti-Frutti bandu. Prvi nastup ima na Splitskom festivalu 1996. sa pjesmom „Nož u srcu“, a nakon toga na Dori 1996. sa pjesmom „Sjeti se“ u duetu sa Marinellom gdje su osvojili zapaženo 3. mjesto. Iste godine izlazi album „Ruže i vino“ te zapaženo prolazi na estradnoj sceni. Nakon mnogobrojnih nastupa u zemlji i inozemnstvu, na poziv gosp. Nikice Kalodijere odlazi na međunarodni festival Bratislavska zlatna lira i u jakoj konkurenciji istočnih i zapadnoeuropskih zemlja osvajam 1. mjesto sa pjesmom „Jedina“.

1997. godina započinje njegova samostalna karijera sa jednim od najpoznatijih hrvatskih tekstopisaca Nenadom Nindčevićem. Nakon odličnog predstavljanja na Dori 1997. i osvajanju 3. mjesto sa pjesmom „Ti“ ide na Hrvatski radijski festival u Vodicama ’97. i osvaja 1. nagradu slušatelja hrvatskih radio stanica te nagradu lista Arena za najbolji muški vokal.

Iste godine je pobjedio i na Splitskom festivalu u duetu sa opernom pjevačicom splitskog HNK Sanjom Erceg-Vrekalo. Nakon svega spomenutog usljedili su mnogobrojni nastupi po Hrvatskoj, Sloveniji i inozemstvu.

Izvor: Scardona.hr